A WESSLING Hungary Kft. adatvédelmi nyilatkozata

A WESSLING Hungary Kft. adatvédelmi nyilatkozata

1. Személyes adatok gyűjtésével kapcsolatos tájékoztatás

1.1 A továbbiakban tájékoztatást adunk személyes adatok weboldalunk segítségével történő gyűjtéséről. Személyes adatok azok az információk, amelyek az Ön személyével közvetett vagy közvetlen módon kapcsolatba hozhatók, pl. név, cím, e-mail címek, felhasználói szokás.

1.2 Az adatkezelésért felelős az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 4. cikk 7. bekezdése értelmében a WESSLING Hungary Kft., 1045 Budapest, Anonymus utca 6. (Magyarország) székhellyel, és info(at)wessling(dot)hu e-mail címmel (lásd az impresszumunkat itt: https://hu.wessling-group.com/hu/szolgaltatas/impresszum/).

A WESSLING Hungary Kft. által megvalósított adatkezelés esetén adatvédelmi megbízottunkat, Rikker Tamás urat, a WESSLING Hungary Kft. 1045 Budapest, Anonymus utca 6. címén találja, vagy a +36-1-872-3701 telefonszámon, illetve a szemelyes.adatvedelem(at)wessling(dot)hu e-mail címen éri el.

1.3 Amennyiben szerződéses kötelezettségeink egyes részeinek megvalósításához szolgáltatót kívánunk igénybe venni, vagy az Ön adatait reklámcélokra szeretnénk használni, vállaljuk, hogy külön tájékoztatni fogjuk az Önt érintő adatkezelési folyamatokról. A tájékoztatóban külön megadjuk a tárolási időtartamot is.

2. Az Ön jogai

2.1 Személyes adataival kapcsolatban Önnek velünk szemben a következő jogai vannak:

  • Hozzáférési jog,
  • Helyesbítési vagy törlési jog,
  • A feldolgozás korlátozásának joga,
  • A feldolgozás elleni fellépés joga,
  • Adathordozhatósághoz való jog.

2.2 Önnek joga van továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a személyes adatai kezelése miatt panaszt tenni.

3. Személyes adatok gyűjtése weboldalunk meglátogatásával

3.1 Weboldalunk pusztán informatív használata esetén, tehát ha Ön nem regisztrál, vagy más módon nem ad információt, úgy csak azokat a személyes adatokat gyűjtjük be, amelyeket az Ön böngészője átküld a szerverünkre. Weboldalunk meglátogatása során a következő adatokat gyűjtjük be, amelyekre technikai okokból szükségünk van ahhoz, hogy honlapunk tartalmát meg tudjuk mutatni az Ön részére, és a hozzáférés stabilitását és biztonságát garantálni tudjuk. (Jogalap a GDPR 6. cikk 1. bek. f. pontja):

  • IP-címek
  • A lekérés dátuma és időpontja
  • Időeltolódás a greenwichi időhöz (GMT) képest
  • A lekérés tartalma (konkrét oldalak)
  • Hozzáférés státusza/HTTP-státuszkód
  • A mindenkori átvitt adatmennyiség
  • A weboldal, ahonnan a lekérés jön
  • Böngésző
  • Az operációs rendszer és annak felülete
  • A böngészőszoftver nyelve és változata

3.2 Weboldalunk használata során az előzőekben említett adatokon felül sütiket helyezünk el az Ön számítógépére. A sütik kicsi szövegfájlok, amelyeket az Ön által használt böngészőhöz hozzárendelve tárol el a rendszer az Ön merevlemezén, és amelyeken keresztül bizonyos információk áramlanak be ahhoz (ez esetben hozzánk), aki a sütiket elhelyezte. A sütik nem tudnak programokat futtatni, vagy vírusokat telepíteni a számítógépére. Az a feladatuk, hogy az internetet összességében még inkább felhasználóbaráttá és hatékonyabbá tegyék.

3.3 A sütik (cookie) használata:

a) Ez a weboldal a következő típusú sütiket használja, amelyek terjedelmét és működési módját a következőkben mutatjuk be:

  • átmeneti sütik (b)
  • Tartós sütik (c)

b) Az átmeneti sütiket a rendszer automatikusan törli, ha Ön bezárja a böngészőt. Ide tartoznak első sorban a munkamenet (session) sütik. Ezek eltárolnak egy úgynevezett munkamenet-azonosítót, amellyel az Ön böngészőjének különböző lekérései a közös munkamenethez rendelhetőek. Ennek segítségével az Ön számítógépét felismeri a rendszer, ha visszatér weboldalunkra. A munkamenet-sütiket törli a rendszer, amint Ön kijelentkezik vagy bezárja a böngészőt.

c) A tartós sütiket egy megadott idő letelte után automatikusan törli a rendszer, mely időszakokat a sütik határoznak meg. Ön a sütiket a böngészője biztonsági beállításaiban bármikor törölheti.

d) Böngészője beállításait kívánságának megfelelően konfigurálhatja, így pl. elutasíthatja a harmadik féltől származó sütiket, vagy akár mindegyiket. Itt jegyezzük meg, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a weboldal összes funkcióját.

4. Kapcsolatfelvételi űrlap

Amikor Ön e-mailben vagy a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével felveszi velünk a kapcsolatot, mi eltároljuk az Ön által megadott adatokat (az Ön e-mail címe, adott esetben neve és telefonszáma), hogy azok segítségével válaszolhassunk Önnek. Az ennek során használt adatokat töröljük, miután már a mentéshez már nincs rájuk szükség, vagy korlátozzuk a feldolgozást, ha a törvény előírja a tárolásukat.

Jogalapot képez az email küldésekor átadott adatok feldolgozásához a GDPR 6. cikk 1. bek. f. pontja. Amennyiben az email váltás egy szerződés megkötését célozza, úgy GDPR 6. cikk 1. bek. b. pontja további jogalapot tartalmaz a feldolgozáshoz.

5. Ügyfélportál

5.1 Önnek lehetősége van ügyfélportálunk használatához személyes adatainak megadása mellett regisztrálni. A regisztrációra írásban kerül sor az Ön illetékes ügyféltanácsadójánál. 

Az ügyfélportálon regisztrált ügyfelek megbízást adhatnak elemzésekre, és az elemzések eredményeit megtekinthetik. Ezen felül online archívum szolgáltatást kínálunk az ügyfelek számára eddig elkészített elemzésekből. 

5.2 Ügyféltanácsadón keresztül történő regisztrációnál ki kell tölteni a tőle kapott űrlapot. Az adatok harmadik személynek történő átadására nem kerül sor. A következő adatok beszerzésére és tárolására kerül sor a regisztrációs folyamat keretében létrehozott fiókonként:

  • Cégnév
  • Keresztnév
  • Vezetéknév
  • E-mail cím

A regisztráció folyamatának keretén belül kérjük a felhasználó hozzájárulását ezeknek az adatoknak a feldolgozásához. Felhasználóként Önnek jogában áll a regisztrációt bármikor törölni. 

5.3 Ha Ön használja a mi portálunkat, akkor mi addig tároljuk a szerződés teljesítéséhez szükséges adatait, amíg Ön azokat véglegesen nem törli. Tároljuk továbbá az Ön által önkéntesen megadott adatokat mindaddig, amíg használja a portálunkat, hacsak nem törli azokat előzetesen. Minden adatot védett ügyfélrendszerben kezelhet és módosíthat. 

Amennyiben Ön az ügyfélportálon a WESSLING Hungary Kft. részére elemzésre ad megbízást, úgy a kereskedelmi- és adójogi szabályozás kötelez minket arra, hogy az Ön címét, fizetési- és megrendelési adatait tartalmazó bizonylatokat 8 évig megőrizzük. Egyébként két év elteltével korlátozzuk adatainak feldolgozási lehetőségeit, vagyis már csak a törvény betartása érdekében használjuk fel azokat.

Az Ön adatai felhasználásának jogalapja az Ön beleegyezésének esetében a GDPR 6. cikk 1. bek. a. pontja, illetve az ügyfélportálon megkötött szerződések esetén GDPR 6. cikk 1. bek. b. pontja.

6. WESSLING felhő

6.1 Ön használhatja a WESSLING felhőt személyes adatainak megadása melletti regisztrálás esetén. A regisztrációra írásban kerül sor az Ön illetékes tanácsadójánál.

A WESSLING felhő nagy adatmennyiségek regisztrált ügyfelek közötti cseréjére szolgál. A WESSLING felhő segítségével olyan nagy méretű jelentéseket, elemzéseket lehet küldeni az ügyfélnek, amelyek elküldése e-mailben a méret miatt nem lehetséges.

6.2 Ügyféltanácsadón keresztül történő regisztrációnál ki kell tölteni a tőle kapott űrlapot. Az adatok harmadik személynek történő átadására nem kerül sor. A következő adatok beszerzésére és tárolására kerül sor a regisztrációs folyamat keretében létrehozott fiókonként:

  • Cégnév
  • Keresztnév
  • Vezetéknév
  • E-mail cím

A regisztráció folyamatának keretén belül kérjük a felhasználó hozzájárulását ezeknek az adatoknak a feldolgozásához. A feldolgozás folyamata itt az email-küldést is magában foglalja az Ön által megadott emailcímre, ha új adatokat állítunk be az Ön számára. Felhasználóként Önnek jogában áll a regisztrációt bármikor törölni.

6.3 Ha Ön használja a mi portálunkat, akkor mi addig tároljuk a szerződés teljesítéséhez szükséges adatait, amíg Ön azokat véglegesen nem törli. Tároljuk továbbá az Ön által önkéntesen megadott adatokat mindaddig, amíg használja a portálunkat, hacsak nem törli azokat előzetesen. Minden adatot védett ügyfélrendszerben kezelhet és módosíthat.

Az Ön adatainak használatához a GDPR 6. cikk 1. bek. a. pontja szolgáltat jogalapot.

7. Hírlevél

7.1 Amennyiben egy termék vagy szolgáltatás megvásárlása során hozzájutunk az Ön e-mail címéhez, és Ön nem tiltotta meg e-mail címe felhasználását, úgy a jövőben tájékoztatjuk Önt a hasonló termékekről vagy szolgáltatásokról.

Ehhez a jogalapot az új Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) „f” pont 1. oldal 1. bek. 6. cikke, illetve a tisztességtelen verseny ellenes törvény 7. § 3. bek. szolgáltatja.

A hírlevél küldését bármikor visszavonhatja és le is iratkozhat a hírlevélről. A visszavonás a valamennyi hírlevél e-mailben lévő hivatkozásra kattintva, az info@wessling.de címre küldött e-maillel illetve az impresszumban szereplő elérhetőségi adatok egyikére küldött levélben lehetséges.

7.2 Minden más esetben csupán akkor hírlevelünket küldjük Önnek, amennyiben Ön ehhez hozzájárult. Hírlevelünk tájékoztatja Önt aktuális, érdekes ajánlatainkról. A reklámozott áruk és szolgáltatások megnevezése szerepel a hozzájáruló nyilatkozatban.

A hírlevelünkre történő feliratkozáshoz az úgynevezett kettős megerősítés eljárást alkalmazzuk. Ez úgy működik, hogy bejelentkezése után kap tőlünk egy e-mailt a megadott e-mail címére, amelyben megerősítést kérünk, hogy szeretne tőlünk hírlevelet kapni. Ezen túlmenően eltároljuk az IP-címét, és a bejelentkezés és a megerősítés időpontját. Ez az eljárás azt a célt szolgálja, hogy az Ön bejelentkezése bizonyítható legyen, és adott esetben az Ön személyes adataival történő visszaélést tisztázni lehessen.

A hírlevél küldéséhez az egyetlen kötelezően kitöltendő mező az Ön e-mail címe. A többi, elkülönítetten jelölt adat megadása önkéntes, és csupán arra használjuk, hogy Önt személyre szabottan megszólíthassuk. Amint az Ön hozzájárulását megkaptuk, eltároljuk e-mail címét a hírlevél küldésének céljára.
Ehhez a jogalapot a GDPR „a” pont 1. oldal 1. bek. 6. cikke szolgáltatja.

7.3 A hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, és lemondhatja a hírlevelet. A visszavonáshoz kattintson a minden hírlevélen rendelkezésre álló linkre, [a weboldalon e nyomtatvány felett,] vagy küldjön e-mailt az info@wessling.de e-mail címre, vagy pedig írjon az impresszumban megadott, kapcsolattartásra szolgáló címre.

7.4 A hírlevelet Németországból küldi a henworx GmbH & Co. KG, Berliner Platz 8, 48143 Münster.

A henworx GmbH & Co KG az Ön e-mail címét kizárólag hírlevelünk küldésére használja fel a fent ismertetett szabályoknak megfelelően. Nem adják tovább harmadik személy részére, és nem használják fel a megállapodástól eltérő célokra.

A henworx GmbH & Co. KG, Berliner Platz 8, 48143 Münster részére történő átadáshoz a jogalapot a GDPR „f” pont 1. bek. 6. cikke, valamint GDPR 1. oldal, 3. bek. 28. cikke alapján megkötött, megbízás feldolgozásáról szóló szerződés szolgáltatja.

8. Google Analytics

Ez a weboldal a Google Inc. („Google”) által működtetett Google Analytics internetes elemzést használja. A Google Analytics egy úgynevezett „cookie” (süti) szövegfájlt alkalmaz. Az Ön számítógépe a sütiket automatikusan elmenti. A sütiben tárolt weboldal használatával kapcsolatos információk továbbításuk után a Google USA –ban található szerverére kerülnek. A szerver ezeket az információkat elmenti. Ha ezen a weboldalon aktiválja az IP-anonimizálást, a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain belül és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás tagállamain belül csak rövidített formában továbbítja. Az Ön IP-címe teljes hosszban az USA–ban található Google szerverre csak kivételes esetben kerül továbbításra. Az Ön IP-címét a Google szerver viszont már csak rövidített formában menti el. A Google a weboldal tulajdonosának megbízásában az így kapott információk révén kiértékeli a weboldal használatát és jegyzőkönyvbe veszi a weboldalon végrehajtott aktivitást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-címét nem hozza kapcsolatba a Google–ban tárolt többi adattal. Ön a számítógépén bármikor letilthatja a sütik elmentését. Ehhez változtassa meg a böngészője beállításait. Viszont felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben esetleg nem tudja használni teljes mértékben a weboldal összes funkcióját. Önnek ezen kívül megvan a lehetősége arra is, hogy letiltsa a weboldal használatával kapcsolatos sütik által tárolt adatok továbbítását (beleértve az IP-címet) a Google felé és azok kiértékelését a Google által. Ehhez kattintson erre a linkre https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en és töltse le és telepítse a rendelkezésre álló böngésző beépülő modulját (plugin).

További információkat az alábbi oldalon talál: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ill. https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu (Google Analytics és adatvédelemmel kapcsolatos általános információk). Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen az oldalon a Google Analytics egy kóddal bővült. A kód lehetővé teszi az IP-cím névtelenített regisztrálását (úgynevezett IP-masking). 

A WESSLING megjegyzése: Weboldalunkon aktiváltuk az IP-névtelenítést.

WESSLING International

Global und lokal: WESSLING ist in Ihrer Nähe.